top of page
28238678_1708671512504767_2767360985765010444_o.jpg

Over Ensemble Odyssee

Ensemble Odyssee, met als kernbezetting Eva Saladin (viool), Anna Stegmann (blokfluit), Georg Fritz (hobo) en Andrea Friggi (klavecimbel) is een in Amsterdam gevestigd barokensemble dat zichzelf als één van de jonge exponenten van de oude-muziekbeweging in Nederland ziet. We houden de principes van de pioniers hoog, maar weten daarbij ook een eigen aanpak te vinden. 

Wij streven ernaar deze klank aan het moderne publiek voor te stellen in verschillende bezettingen, van een kamermuziekensemble tot een heel orkest. Door onze inventieve programmering van barokmuziek willen we de ontwikkelingen in de oude-muziekmarkt in Nederland en daarbuiten voortzetten. Onze eerste CDs zijn gewijd aan onbekend Napoletaans repertoire uit de zeventiende eeuw met vocale solisten. Onze meest recente CDs ontdekken weinig bekende Engelse concerten voor instrumentale solisten uit het ensemble zelf.

Als kamermuziekensemble zijn we laureaat van het International Van Wassenaer Concours, en hebben we sindsdien samengewerkt met gastsolisten zoals de sopranen Raffaella Milanesi en Claron McFadden, en coutertenor Filippo Mineccia.

Georg Fritz

Kern 

Leden

Anna Stegmann

Andrea Friggi

Eva Saladin

bottom of page